White beach, salsa les en Cola Creek
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marianne
11 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo
We zitten niet stuk dus daarom weer een verhaal van mijn belevingen hier in het nog altijd te regenachtige Suriname...tenminste dat vind ik :P
Ik zal eens bij het begin beginnen wat is weer even geleden!
Het weekeinde van 1/03 zijn we zoals verteld naar white beach geweest.
Dit is een wit aangelegd strand met bruin water en in het water staat een hek voor de pyranja's ( bijtende vissen!) die er zitten...ja ik zit hier echt in de rimboe!
Na uren bakken in de zon...eindelijk resultaat te zien een beetje kleurverschil met een nadruk op beetje :D
Tijd om de hangmatten op te gaan hangen met z'n vijfen onder 1 dakje...de hangmat was net opgehangen en uigeprobeerd en de eerste vleermuis bracht ons een bezoek. Iedereen gillend in zijn hangmat opgerold en ik de filmcamera ( die ik toevallig mee de hangmat in had) aangezet en moet zeggen het beeldmateriaal...beter gezegd geluidsmateriaal is in een woord GEWELDIG!!! Vijf gillende vrouwen om een vleermuis...haha hilarisch.
De vleermuis was weg en de hut werd verlaten om te gaan eten. Van het eten terug gekomen besloot Annelies om een vrucht van de boom af te plukken en deze tegen een muur aan te gooien. De vrucht begon te lekken en Annelies besloot daarom om hem mee te nemen naar de bar en daar te vragen wat voor een vrucht het nu eigenlijk was,
Er zat 1 man bij de bar voor de rest was het uitgestorven was...en wat bleek nu die man was nu net de baas van white beach en daarvan had Annelies nu net een vrucht van gejat!
Hij zag er zelf gelukkig de humor erg van in en besloot daarom ook op jacht te gaan...en wat bleek het was een kokosnoot soort. Dus die man op jacht naar een goede kokosnoot, na een gevonden te hebben werd er een gat ingemaakt rum bij gedaan en rietje erin...ik was er niet echt van gecharmeerd dus hij nieuwe kokusnooit gezocht becardi lemon erin weer een rietje erin en moet zeggen dat was heel goed te drinken. Om het plaatje compleet te maken werd het open gesneden en het vruchtvlees verdeeld...erg lekker!!
Na een goed gesprek met de man en een paar parbo chiller later...op naar de hangmat.
Camera, geld en bril in de hangmat en kan de ervaring in twee woorden samenvatten.... KOUD en KORT.
Met trui,joggingbroek en handdoek als deken was het nog steeds koud. En kort als in weinig geslapen maar voor de rest zullen we maar zeggen dat het moet wennen.
De volgende ochtend zou er een feest zijn dat om 10 uur zou beginnen maar om 5 uur 's avonds hadden we nog steeds geen artiest gezien dus daarom maar op naar huis!
De woensdag is aangebroken eerste salsa les een feit! Jaja mensen marianne gaat dansen!
Les een de basisstep...nog geen armen en benen gebroken, maar toen les twee....draaien, lopen en dansen met partner...en toen begon het toch wel wat moeilijker te worden...maar we houden de hoop erin en zal eventuele vorderingen en/of botbreuken meteen melden op de site!
Het afgelopen weekeinde zijn we naar Cola creek geweest. Dankzij de surinaamse cultuur zijn we twee uur later dan gepland vertrokken in een bus waar eigenlijk vijf mensen in konden zitten maar er toch elf mensen in moesten. Ik kan vanaf vandaag vertellen dat een uur zitten met vijf mensen in een laad ruimte inclusied een baskist alleen in Suriname kan!
Eenmaal bij cola creek aangekomen scheen de zon, de omgeving mooi en het water net als cola :P
Na een uur zon en bewolking begon het met regenen en nog meer regen dus wij weer op z'n Surinaams naar huis.
Kort samengevat we hebben weer vanalles meegemaakt en gezien en het belangrijkste gelachen en genoten!
Komend weekeinde onze eerste jungle tocht 2 dgn lang survival in de rimboe met een nachtelijke jacht voor kaaiman spotting!
Ben ik blij dat ik de filmcamera bij heb want dit geloven jullie andere nooit!!
Tot na de rimboe tocht!
Ik zal eens bij het begin beginnen wat is weer even geleden!
Het weekeinde van 1/03 zijn we zoals verteld naar white beach geweest.
Ben ik blij dat ik de filmcamera bij heb want dit geloven jullie andere nooit!!
Tot na de rimboe tocht!
11 Maart 2008 - 09:28
Thera:
Hey Marianne!
Hier uit het ook te regenachtige Nederland wil ik even laten weten dat ik het super leuk vind om je verhalen te lezen en nog veel plezier daar! Groetjes:) -
11 Maart 2008 - 12:14
Phylicia:
Hey Marianne!
zo te lezen heb je t nog goed naar je zin, zolang er maar drank in het spel is he;) had je geen lemmetje kunnnen vragen voor in die kokosnoot, dat is overal lekker bij:P
je salsa kunsten kom ik binnenkort weer bewonderen, dan kun je dat mij ook leren!
Succes met de trip, Lemmetje in de rimboe!
doe de groeten aan iedereen daar en de familie van herman en kermit daar in de bush!
X Phylicia
11 Maart 2008 - 16:05
Pindulkeje Hebt Het :
je hebt het daar goed naar je zin zo te lezen -
11 Maart 2008 - 20:42
Rian:
Hoi Marianne,
Zeker niet saai!!! Wij hebben hier ook erg veel regen, dus hier of in Suriname maakt niet zo'n verschil. En als ik kan skiën zonder een been te breken kan jij zeker een beetje dansen.(Vorige week heb ik trouwens sneeuw gehad in Tirol en dat was koud!!!)
Groetjes Rian -
18 April 2008 - 13:52
Joeanna:
wil die kaaiman wel is zien haha!