Boni friyari en gek doen op de bonte avond! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marianne - WaarBenJij.nu Boni friyari en gek doen op de bonte avond! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marianne - WaarBenJij.nu

Boni friyari en gek doen op de bonte avond!

Blijf op de hoogte en volg Marianne

18 Juni 2008 | Suriname, Paramaribo

Een week is weer voorbij. Na afscheid genomen te hebben op stage met een spelletjes dag was het tijd om me voorbereiden op mijn verjaardag!! Yeahhhh.
Aangezien ik volgende week pas jarig ben en dan in het binnenland zit…het hele weekeinde lang dus 5 dagen in de boesh!…Hebben we besloten om het daarom afgelopen donderdag te vieren…dus precies één week te vroeg. Maar zo konden we gezellig met zijn allen nog op stap om mijn 23ste verjaardag te vieren en kon ik tevens de mensen die ik hier heb leren kennen ook mee laten genieten van mijn verjaardag….aangezien die niet allemaal mee het binnenland in gaan.
Na een tijdje binnen te hebben gestaan met de havanna lounge hadden twee zekere dames geregeld dat mijn naam omgeroepen werd door heel de zaal….bedankt :P
Maar zoals me al opgevallen is de afgelopen vier maanden hier in Suriname is dat ze moeite hebben met mijn naam Marianne. Het worden altijd andere namen dus ook deze avond was het niet anders, niet Marianne was jarig maar Miriam. Ach ja kleinigheidjes blijf je altijd houden :D
Verder hebben we er een gezellige avond van gemaakt en de avond afgesloten met weer felicitaties voor mij via de dj alleen nu gevolgd met een liedje: de surinaamse versie van lang zal ze leven.

Vrijdag nog even afscheid gaan nemen van mijn kindjes van klas 1. Moet zeggen dat het toch wel vreemd was om de kinderen hier achter te laten en dat ik weer vertrek over twee weken naar Nederland. Nee geen tranen voor deze jonge dame….misschien ben ik labiel tijdens film kijken maar heb het gewoon droog gehouden bij het afscheid ;)
Het einde van stage heb ik gehaald en de voldoende is binnen dus vanaf nu kan ik nog twee weken lekker vakantie vieren in het mooie Suriname. En me voorbereiden op onze rimboe tocht van 5 dagen!
Maar eerst was er nog de bonte avond. We zouden allemaal een stukje verzorgen en zondag samen met het hele huis bij elkaar gaan zitten om er een gezellige avond van te maken om de vakantie in te luidden.
De eerste act van Susanne en Evelien was de wie/wat/waar quiz. Allemaal foto’s van de tijd in Suriname en daar stukjes uitgehaald en moesten wij raden wie daar eigenlijk hoorde te staan. Genoeg stof dus om te lachen en over te kletsen :D.
De tweede act van Janske en Inge…dat zou me een spannende act worden…we kregen namelijk de hele week al te horen hoeveel voorbereiding het nodig had gehad :D…en moet zeggen het was lachen om ze te zien als twee lilliputters dansend op een podiumpje en dan playbackend te staan geinen!
De laatste act was weggelegd voor Phylicia en mijzelf. Het idee kwam ongeveer op hetzelfde neer als Janske en Inge maar wij waren verstopt onder onze poncho….die veeeeeeel te groot was en een keer aan hebben moeten schaffen voor onze trip naar galibi!
Uiteindelijk was het een leuke avond vol lach en gezelligheid dus vanaf die avond kon de vakantie pas echt beginnen!

Nu kunnen we ons gaan voorbereiden op onze trip naar het binnenland. 5 dagen lang de boesh in met de jeep en kettingzagen. We moeten minimaal een rit van 13 maken met de auto en dan hopen dat we er zijn. Wat gaan we toch in hemelsnaam doen…tja dit was de beste mogelijkheid om eventueel jaguars, apen en eventuele andere beesten tegen te komen en de ultieme survival tocht volgens onze gids Norman.
Dus mijn ‘echte’ verjaardag zal ik dus werkelijk doorbrengen in een auto midden in de boesh!! Is weer een keer wat anders he :D
Tot volgende week als ik terug gekeerd ben uit de middle of no where!

SOKO SOKO

• 18 Juni 2008 - 14:26

Rene:

Hey Marianne, vergeet je niet iedereen in je boekje te laten schrijven.

• 18 Juni 2008 - 17:49

Stinsel:

ha janneke wij wensen jou nog een heel fijne verjaardag en heel veel plezier in de bush we proberen je toch nog te bellen op je 23e verjaardag.
    na al bijna een half jaar vakantie komt nu pas de slagroom op de taart heel veel plezier en tot zo
    doei niks wat ik ook niet zou doen

• 18 Juni 2008 - 18:04

Rian:

Marian,

proficiat met je verjaardag en nog héél veel gezonde en supegezellige jaren!! Geniet van je welverdiende vakantie.

groetjes Frans en Rian