het hoogste bezoek van deze trip
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marianne
10 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo
Jaja het was eindelijk zover mijn ouders en oom en tante zouden naar me komen kijken hier in Suriname.
Vol hoop sta je te wachten op het vliegveld Zanderij en dan eindelijk zie je het viertal naar buiten komen lopen.
Volop verhalen verteld in de taxi. Eerst hun verblijfplaats laten zien en daarna op naar mijn huis waar ik gezorgd had voor de appeltaart ( soort van familie traditie)
De volgende dag zou ik ze op gaan halen om naar de stad te gaan en de trips te gaan boeken voor de komende tijd, die zij hier in Suriname verblijven. Het eerste obstakel was de bus...die rijden namelijk hier niet op tijd maar op zin :D
Na deze beleving kwamen we in de chaotische stad en wederom stonden vier monden wagenwijd open en rond te gapen. Echt leuk om te zien dat ik hier al zo ingeburgerd ben dat veel dingen in de stad me al niet meer verbazen maar mijn familie juist wel.
Na een dag stad hangen gingen we terug naar het appartement en jaja mensen daar kon ik eindelijk weer eens onder een warme douche staan.....HMMMMMMM....heerlijk!!!
De trip matapica stond op het programma. na een bus ritje moesten we overstappen in een bootJE echt een bootje...waar we met precies vier mensen achter elkaar in konden. We moesten door het moeras...zelf ik had dit nog nooit meegemaakt op mijn trips zo'n klein bootje was het..... en zo mooi....rustig en overal verschillende vogels die langs je vliegen zelfs een flamingo gezien!!
Ik kon nu laten zien aan mijn familie waarom ik bijna ieder weekeinde weg wil uit de stad en hoe geweldig hier het binnenland is. En ik vind dat het met deze boottocht door het moeras mijn doel is gelukt.
Aangekomen bij de zandbank matapica was het wachten op de avond zodat we op schildpadden jacht konden.
Na lekker gekletst te hebben bij het kampvuur was het dan zover om schildpadden te zoeken.
We hadden geluk want we hebben ladderback turtle gezien die net aan land kwam. Dus we hebben deze reuze schildpad ( doorsnee 1.60 m) van het begin tot het eind kunnen volgen hoe dit beest zijn eieren op het strand legt.
Daarna nog twee green turtle gespot en toen opweg naar bed want de volgende ochtend zouden we om 6 uur nog gaan kijken of we er nog eentje zouden vinden. Maar helaas was er om 6 uur geen schildpad te zien dus na het ontbijt naar huis gegaan.
De volgende trip was de commewijnetour. De wensen van de familie was ook om te zien hoe mensen binnen suriname leven. En bij deze tour kun je hier een kijk op krijgen dusse boeken met die tour :D.
na een bezoek aan braamspunt, dolfijnen spotten en nieuw amsterdam werd de terugreis ingezet.
Ik ben tijdens dit bezoek van mijn familie weer goed verwent met lekker eten en een paar nieuwe schoenen :D
Dus via deze weg nog een keertje bedankt!!
Mijn doel van deze vakantie was om te laten zien aan mijn ouders dat ik het hier wel red en mezelf goed vermaak. Ik ben tevreden over deze vakantie en ben er van overtuigd dat ik mijn doel heb bereikt. Ze weten nu waarom ik het liefste het binnenland in ga door het chaotische in de stad en dat ik de resterende tijd hier zeker wel goed door ga komen.
Dus via deze weg nog een keertje bedankt!!
11 Mei 2008 - 12:06
Stinsel:
hey Marianneke het was voor ons een hele ervaring om daar zo links rechts en in de midden rond te kijken en inderdaad wij hebben onze ogen uitgekeken ik wist van te voren wel dat jij het daar wel zou redden dit is alleen nog maar een keer bevestigd wij willen ook jou bedanken voor de ontvangst,de planning en de gezelligheid het was een heeeeeel leuke vakantie
en denk er aan
Doei niks wat ik ook niet zou doen -
11 Mei 2008 - 21:42
Mams En Paps:
marian nog bedankt voor het verblijf in het leuke appartement. maar je moet ze wel iets vlugger maken die surinamers,behalve die duiven natuurlijk want die richten al goed genoeg.